Три етапи Сонця. Підготовка до подорожі в спекотну країну
(044) 280-1162
(068) 610-2020
КИЇВ, КЛОВСЬКИЙ УЗВІЗ, 11

Добре відомо, що сонячна експозиція, крім деяких корисних ефектів (таких як збільшення рівня вітаміну D або глобальне поліпшення настрою), має досить багато негативних наслідків для організму.

Вплив сонця є основним фактором ризику сонячних опіків, старіння, пошкодження і раку шкіри.

Вплив сонця також активізує окислювальний стрес в шкірі, внаслідок чого буде розвиватися передчасне старіння шкіри.


Що зробити до впливу сонця?

  • на протязі декількох днів, що передують поїздці, для профілактики необхідно використовувати зволожуючі засоби, так як на відпочинку, в процесі сонячного опромінення відбувається перегрівання шкіри, і як наслідок значна втрата води.
  • на протязі двох тижнів до впливу сонця необхідно утримуватися від агресивних впливів на шкіру, таких як чистка, пілінг або лазерне лікування.
  • якщо ви приймаєте будь-які фоточутливі препарати, в такому випадку сонячний вплив не рекомендується і взагалі краще його відкласти.

Що робити під час перебування на сонці?

Згубні наслідки сонячного світла багато в чому залежать від різних факторів:

  • широта - чим ближче місце відпочинку до екватора, тим сонячне випромінювання активніше.
  • в період з 11:00 до 14:00 - кількість випромінюваних сонцем променів значно вище, тому не рекомендується піддавати шкіру впливу сонця в цей час.
  • атмосферні умови - при похмурій погоді кількість сонячних променів буде менше, а негативні ефекти значно не зменшаться і часто буває, що сонячні опіки люди отримують саме при похмурій погоді.
  • місце відпочинку - пісок на пляжі має високу відбивну здатність і за рахунок цього буде давати додатковий вплив на тіло людини. Теж саме відбувається і на снігу, і в воді.

Перед сонячним впливом необхідно наносити на шкіру косметичні сонцезахисні засоби (креми, лосьйони, гелі, піни). SPF фактор повинен бути обраний відповідно до фототипу шкіри: для людей зі світлою шкірою SPF повинен бути вище, ніж для людей з темною. У будь-якому випадку необхідно вибирати засоби з SPF30 і вище. Вкрай важливо використовувати правильну кількість сонцезахисного крему. Під час тривалого перебування на сонці сонцезахисний крем потрибно повторно наносити кожні 2 години, навіть якщо ви не купаєтеся. Не варто також забувати про важливість сонцезахисних окулярів.


Що робити після впливу сонця?

  • По-перше, зволожувати шкіру. Пити багато води.
  • По-друге, необхідно приймати внутрішньо або у вигляді крему антиоксидантні продукти, які є прекрасним методом протидії вільним радикалам, що утворюються під впливом сонця.

Пам'ятайте, що адекватний догляд за шкірою є обов'язковим до, під час, а також після періоду опромінення.

Будьте здорові!